Nakupování
Kupujeme pečící troubu

Můžete si vybrat volně stojící nebo vestavěnou, která se zabudovává přímo do kuchyňské linky a je třeba ji mít vybranou ještě před zhotovením linky na míru kvůli rozměrům trouby.
My se podíváme na jejich funkce, podle kterých si můžete troubu vybírat.
Všechny trouby na trhu mají samozřejmě horní a dolní ohřev, dolní ohřev, horkovzdušný ohřev pomocí teplovzdušného ventilátoru, kombinaci ventilátoru a dolního ohřevu a funkci rozmrazování pomocí chladného vzduchu ventilátoru.
upečená pizza
Rádi doma hodně a často pečete, máte velkou rodinu nebo často zvete spoustu přátel na obědy a večeře? Pak jistě využijete rozměrnou troubu, která je větších rozměrů než klasická, vnitřní prostor trouby je kolem 70 litrů.
Zde najdete přehled funkcí, které u pečicích trub můžete najít:
– dvojité zasklení dveří trouby – povrch dvířek je na dotyk chladný a nepálí
– rychlé předehřátí trouby
– zavírání dvířek s utlumením
– u většiny trub je samozřejmostí vestavěná funkce časovače, kdy si nastavíte na displeji čas potřebný k přípravě pokrmu a po jeho uplynutí se trouba sama vypne a zvukový signál vám dá vědět, že je pečínka nebo bábovka hotová
– některé typy trub mají funkci čistění vodou – do pekáče nalijete vodu a zapnete troubu na minimální ohřev, nečistoty v troubě pomocí vzniklé páry lze poté snadno odstranit vlhkým hadříkem.
– funkce pyrolýzy. Touto funkcí bývají vybaveny většinou trouby finančně náročnější. Pyrolýza je proces, kdy se po zahřátí trouby na vysokou teplotu pohybující se kolem 400 °C nečistoty, které během pečení ulpěly na stěnách trouby, spálí na popel, který po uplynutí určené doby jen smetete a vyhodíte. Ušetříte tak čas i peníze za chemické čisticí prostředky na pravidelnou údržbu trouby
kuchyň s troubou
– rozsah teplot v troubách se pohybuje od 30 ° C do 275 ° C
– další příjemnou funkcí u pečicích trub je teleskopický výsuv – takže nemusíte při podlévání masa sahat přímo do rozpálené trouby – jednoduše si s pekáčem nebo plechem pomocí teleskopických výsuvů vyjedete z trouby ven.

About the author

Related Post